Matkastasi tulkoon hyvä ja purjeisiisi puhaltakoon myötätuulen henkäys

Ennaltaehkäisevä kriisityö

Akuutti kriisityö on ennaltaehkäisevää työtä, jolla pyritään torjumaan ja lievittämään traumaattisten tapahtumien aiheuttamaa henkistä stressiä ja ehkäisemään psyykkisten traumojen kehittymistä. Kysy lisää!

Kriisityö on parityönä toteutettavaa henkistä ensiapua elämän erilaisissa akuuteissa kriisitilanteissa. Akuutin kriisitilanteen voi aiheuttaa esimerkiksi läheisen äkillinen kuolema tai onnettomuus.

Asianmukainen tieto ja käsittely rauhoittavat ja tuovat välineitä tunteiden hallintaan sekä pitävät kiinni arkipäivässä.

Apua elämän kriisitilanteissa

Kriisityön palvelut tuodaan usein sinne missä apua tarvitaan, esimerkiksi asiakkaan kotiin. Merituulen Tukikodilla on myös valmius käyttää omia toimitiloja työskentelyssä. Tukikodin henkilökunnalla on valmiudet käyttää tarvittaessa kriisityön menetelminä purku- (defusing) ja jälkipuinti-istuntoja (debriefing).

Maksajana näissä tilanteissa on terveyskeskuskuntayhtymä tai työyhteisö. Palvelu voi kuulua myös osaksi kokonaisvaltaista työterveyshuoltoa, jolloin kustannukset toteutuvat kyseisen sopimuksen kautta.