Matkastasi tulkoon hyvä ja purjeisiisi puhaltakoon myötätuulen henkäys

Tukea ja ohjausta imetykseen

Tammikuusta 2014 alkaen on Kiteen alueella mahdollista saada Merituulen Tukikoti Oy:n toteuttamana tukea ja ohjausta imetykseen.

Imetysohjauksen tavoitteena on edistää ensisijaisesti lapsen ja äidin, mutta samanaikaisesti myös koko perheen hyvinvointia.

Imetysohjauksesta saat mm. keinoja lapsen oikeanlaisen imuotteen löytämiseen, neuvontaa erilaisista imetysasennoista sekä ohjeita maidon määrän säätelyyn. Mikään imetyksen haaste ei ole niin pieni tai suuri, etteikö siihen yhdessä löydettäisi ratkaisua.

Tukea ja ohjausta saat myös halutessasi lopettaa imetyksen kokonaan, siirtyessäsi osittaiseen imetykseen tai kun aloitat kiinteät ruoat vauvallesi.

Imetysohjauksen tarpeeseen vaikuttavat usein monet eri tekijät. Ohjauksen alkuvaiheessa tehty haastattelu auttaa löytämään niistä tärkeimmät. Myös myöhempi havainnointi selkeyttää sekä äidin että ohjaajan näkemyksiä imetyksen todellisesta tilasta. Lisäksi ohjaustilanteessa huomioidaan äidin omaa tietotaitoa sekä kokemukset ja tuntemukset imetyksestä.

Imetysohjaus perustuu aitoon läsnäoloon, avoimeen ja luottamukselliseen vuorovaikutukseen.

Yhteystiedot: Merituulen Tukikoti Oy  puh.044 7044 333