Matkastasi tulkoon hyvä ja purjeisiisi puhaltakoon myötätuulen henkäys

Määräaikainen tukiasuminen tukikodilla

Tukikodilla voi asua väliaikaisesti ja harjoitella itsenäisen elämän taitoja. Ohjaajamme neuvovat ja ohjaavat arjen askareissa. Samalla kartoitetaan elämän osa-alueita, joissa asiakas tarvitsee erityisesti tukea.

Tarvittaessa henkilökunta auttaa oman asunnon hakemisessa, sen kalustamisessa ja oman itsenäisen elämän aloittamisessa. Asiakkaaksi voi ohjautua lastensuojelun jälkihuoltonuori tai muuten tukea tarvitseva nuori. Tukikodilla asumisen kuluihin tarvitaan sosiaalitoimen maksusitoumus.

Tukiasumispalvelut asiakkaan omaan asuntoon

Asumisen tukipalveluita järjestetään asiakkaan tilanteen mukaan hänen omaan asuntoonsa 1-7 päivänä viikossa. Asiakasta tuetaan, ohjataan ja neuvotaan arjen askareiden ja asioiden hoitamisessa. Työskentely on suunnitelmallista sekä tavoitteellista, ja perustuu sosiaalitoimen kanssa yhdessä laadittuun asiakas-, palvelu- tai jälkihuoltosuunnitelmaan.

Merituulen Tukikoti Oy:llä on myös välivuokrattavana osittain valmiiksi kalustettu yksiö toimipaikkakunnallamme. Tuki tarjotaan asuntoon asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Tukikäyntejä vähennetään suunnitelmallisesti sen mukaan kuin asiakkaan tilanne sen sallii.

Palvelun järjestämiseksi tarvitaan sosiaalitoimen maksusitoumus. Asiakas voi asua asunnossa vuokralla tarvitsemansa ajan, joka on osa itsenäisen asumisen harjoittelemista. Kysy lisää!