Matkastasi tulkoon hyvä ja purjeisiisi puhaltakoon myötätuulen henkäys

Kriisiasumispalveluja elämän ikävissä tilanteissa

Merituulen Tukikoti tarjoaa turvapaikan lähi- ja parisuhdeväkivallan tilanteissa. Räätälöimme palvelun aina asiakkaan tarpeen ja tilanteen mukaan, joten se voidaan toteuttaa joko avopalveluna tai ympärivuorokautisena palveluna.

Tukikoti on täysin varusteltu kriisitilanteiden varalle, sillä varusteluun kuuluvat mm. ruokatarvikkeet, äidinmaidonkorvikkeet, tuttipullot, tutit, vaipat ja hygieniatarvikkeet.

Kokonaisvaltaista apua

Lähisuhdeväkivallan tilanteissa ohjaamme asiakkaan lääkäriin vammojen arvioimiseksi ja hoitamiseksi. Asiakkaalle tarjotaan akuutti psyykkinen ensiapu, jonka jälkeen käynnistetään suunnitelmallinen työskentely kriisin laukaisemiseksi ja elämäntilanteen tasapainottamiseksi.

Tukijakson aikana kartoitamme asiakkaan kokonaistilanteen ja tuemme erilaisissa käytännönjärjestelyissä. Tukikodilla on käytettävissä venäjän kielen tulkkipalvelut.

Yhteistyössä sosiaaliviranomaisten kanssa

Teemme tiivistä yhteistyötä sosiaaliviranomaisten kanssa. Asiakkaan ja perheen tilanteesta tehdään kirjallinen yhteenveto. Merituulen Tukikodin turvapaikkapalveluihin tarvitaan sosiaalitoimiston maksusitoumus. Palvelujen piiriin voi hakeutua myös itse maksavana, jolloin yhteyden voi ottaa suoraan tukikodin työntekijään.

Asiakkuuteen sosiaaliviranomaisten kautta

Merituulen Tukikodin asiakkuuteen ohjaudutaan sosiaaliviranomaisten kautta. Virka-aikana voit ottaa yhteyttä oman kunnan sosiaalitoimistoon ja virka-ajan ulkopuolella sosiaalipäivystyksen kautta soittamalla numeroon 112.

Palveluihin ohjautumisesta saa myös tietoa suoraan tukikodin päivystysnumerosta. Merituulen Tukikodin päivystysnumero 044 704 4333 on käytössä vuorokauden ympäri arkena ja pyhinä.

Kysy lisää!

Kriisiasuminen